Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2006

πασχαλίτσα

















Αυτό το μικρό κολεόπτερο που το όνομά του στα Λατινικά είναι coccus, σπόρος, ονομάζεται παντού "Ζώο του Καλού Θεού" και χρησιμεύει πάνω από όλα στα παιδάκια για να κάνουν μετεωρολογικές προβλέψεις. Την κλείνουν στο χέρι και μόλις την ελευθερώσουν, αν πετάξει μακριά, "αύριο θα κάνει καλό καιρό". Μεταξύ των εφήβων λέγεται πως πετά προς τον αγαπημένο, ή εκείνον που πρόκειται να αγαπηθεί. Σε πολλές περιοχές, όπως π.χ. στη Σαβοϊα, έχει ρόλο αγγελιαφόρου μεταξύ ανθρώπου και Θεού. " Πήγαινε ζήτα από το Θεό να μην υπάρχουν άνθρωποι λυπημένοι ", λέει ένα παιδικό τραγουδάκι των γαλλικών Άλπεων.  Posted by Picasa

5 σχόλια:

ladybug είπε...

Ωωωω,
πολύ χαίρομαι για αυτό το ποστ :))

Το μόνο που δεν ήξερα ήταν ότι πρέπει...να αρχίσω να παίρνω παραγγελιές για τον Ύψιστο :))

Heliotypon είπε...

Υπέροχη φωτογραφία! Δική σου;

kyriayf είπε...

να βάλω μέσον να στείλει η διαδικτυακή πασχαλίτσα τις παραγγελιές μου στον ουρανό; να 'μαστε όλοι καλά!!!! καλή μου kyra θα το κάνεις;
κάποτε ένας φίλος μου εξομολήγηθηκε ένα βάρβαρο παιδικό του παιχνίδι... ντρέπομαι να το πω... αλλά, να! σκότωναν τις πασχαλίτσες και το φωσφορούχο "πτώμα" το έκαναν βόλτα, πάνω στα ρούχα τους! φρικτό ε!!!
για μένα ακόμα οι "κωλοφωτιές", που έλεγε η γιαγιά μου, μου ασκουν γοητεία...
:)))

Ελπίδα είπε...

Kira μου, σου έφερα φωτο απ΄τις βρύσες του Άει Γιώργη! Θα τις ποστάρω κάποια στιγμή και θα σε ενημερώσω. Ήπια και νερό για σένα!
Πάντα λάτρευα τις μαρουδίτσες. Τώρα πιο πολύ! Φιλιά!

kira είπε...

ladybug, θα κάνουμε ουρά περιμένοντας...! Ηλιότυπε, όχι δεν είναι δική μου η φωτογραφία, ήθελα όμως και γω η καημένη να στολίσω λίγο το ποστ μου, κι έτσι την κατέβασα από κάπου...kyriayf ναι, να βάλεις μέσο, όλα θα τα κάνουμε! Ελπίδα μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!ένιωσα σα να πήγα εγώ στη βρύση, θα περιμένω τις φωτογραφίες!Φιλιά σ'όλους!